Γνωστε η αγνωστε καλως ηρθες στο πολιτικοκοινωνικοσατιρικο blog μου. Το παρον επειδη δεν ειναι "ιστολογιο ενημερωσης", δεν μπορει με οποιονδηποτε τροπο να θεωρηθει Μ.Μ.Ε.(μπλιαχ), αρα δεν επηρεαζει την κοινη γνωμη. Ειναι ενας τοπος για να εκφραζω αυστηρα προσωπικες ιδεες και αποψεις και δεν αναρτωνται θεματα που ερχονται σε αντιθεση μ'αυτες ή μου ειναι παντελως αδιαφορα. Τα γεγονοτα παρουσιαζονται “φιλτραρισμενα” και “μονοπλευρα” ετσι οπως εγω τα αντιλαμβανομαι μεσα απο τη δικη μου οπτικη γωνια και σε καμια περιπτωση δεν θα πρεπει να θεωρουνται "δεδομενα" ....

(ανεπιθυμητοι οι ηλιθιοι..)

νικος παπανικολαου

Σάββατο, 6 Ιουλίου 2013

συνεχιζουν το θεαρεστο εργο οι υιοι σιουφα

Με το «ένδυμα» της εμπορικής ή της νομικής εταιρείας, δικηγόροι ασκούν πρακτικές εισπρακτικών εταιρειών και πιέζουν τους οφειλέτες να αποπληρώσουν τα χρέη προς τις τράπεζες υπό την απειλή δικαστικών κινήσεων.
Στην περίπτωση δανειολήπτριας
>>>>>>>>
 (τα στοιχεία έχει στη διάθεσή του το newpost) η «όχληση» έγινε για την υπέρογκη οφειλή... των 109 ευρώ.
Η συγκεκριμένη δανειολήπτρια δέχτηκε τηλεφώνημα από μια νεαρή υπάλληλο που συστήθηκε ως ιδιαιτέρα δικηγόρου των Αθηνών να προβεί σε εξόφληση ή διακανονισμό του ποσού.
Το newpost κάλεσε σε όλα τα τηλέφωνα από τα οποία δέχτηκε την «όχληση» η συγκεκριμένη δανειολήπτρια με το... δυσθεώρητο χρέος.
Μετά από πολλές περιπέτειες και πολλούς υπαλλήλους που έκλειναν το τηλέφωνο όταν ζητούσαμε να μιλήσουμε προσωπικά με τη δικηγόρο, καταφέραμε να μιλήσουμε μαζί της.
Όπως μας διευκρίνισε η κυρία Όλγα Ευτυχίδου, εκ μέρους της οποίας οι υπάλληλοι τηλεφωνούσαν στην οφειλέτρια, «δεν είναι δική μου η δικηγορική εταιρεία. Εργάζομαι στην εταιρεία των αδελφών Γιώργου και Μάριου Σιούφα. Εφόσον μου ανατίθενται κάποιες υποθέσεις, κάνουμε κάποιες επικοινωνίες να δούμε τι θα κάνει ο οφειλέτης, προτείνουμε διευκολύνσεις. 
Στο ερώτημα «Πώς είναι δυνατόν οι υιοί ενός επιφανούς πολιτικού, επί σειρά ετών στέλεχος κυβερνήσεων που θήτευσε και ωςΠρόεδρος της Βουλής, να επιδίδονται σε εισπρακτικές μεθόδους έστω και για 109 ευρώ»;
Η αμηχανία της δικηγόρου ήταν εμφανής: «Ε, τώρα, τι να σας πω. Δεν κάνουν κάτι παράνομο».
Στο ερώτημα σε τι διαφέρει μια νομική εταιρεία που προσπαθεί να πιέσει τους οφειλέτες από μια εισπρακτική εταιρεία η κ. Ευτυχίδου απαντά: «Μια εισπρακτική έχει δικηγόρους; Κάνει νομικά έγγραφα; Παρίσταται σε δικαστήρια; Μην κάνετε αυτή τη σύγκριση. Στόχος μας είναι η εξωδικαστική ή και δικαστική ρύθμιση». Όμως οι δικηγόροι που αναλαμβάνουν ληξιπρόθεσμα τραπεζών, δεν μπορούν να τηλεφωνούν με επιμονή στους οφειλέτες, γιατί έτσι μετατρέπονται σε εισπράκτορες και απαγορεύεται από τον δικηγορικό κώδικα. Οφείλουν απλά να ενημερώνουν τους οφειλέτες για το χρέος και για τις νομικές κινήσεις που πρόκειται να γίνουν.
ΜΠΡΑΒΟ κε ΣΙΟΥΦΑ και εισπρακτικές τα τέκνα μας?

Πηγή  newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου