Γνωστε η αγνωστε καλως ηρθες στο πολιτικοκοινωνικοσατιρικο blog μου. Το παρον επειδη δεν ειναι "ιστολογιο ενημερωσης", δεν μπορει με οποιονδηποτε τροπο να θεωρηθει Μ.Μ.Ε.(μπλιαχ), αρα δεν επηρεαζει την κοινη γνωμη. Ειναι ενας τοπος για να εκφραζω αυστηρα προσωπικες ιδεες και αποψεις και δεν αναρτωνται θεματα που ερχονται σε αντιθεση μ'αυτες ή μου ειναι παντελως αδιαφορα. Τα γεγονοτα παρουσιαζονται “φιλτραρισμενα” και “μονοπλευρα” ετσι οπως εγω τα αντιλαμβανομαι μεσα απο τη δικη μου οπτικη γωνια και σε καμια περιπτωση δεν θα πρεπει να θεωρουνται "δεδομενα" ....

(ανεπιθυμητοι οι ηλιθιοι..)

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

"ξαφνικος ερωτα"....... εθνικης και εμπορικης τραπεζας



Επιβεβαιώνει με επίσημη ανακοίνωσή της η Εθνική Τράπεζα τις συζητήσεις με την Credit Agricole για το θέμα της Εμπορικής. Το θέμα είχε αποκαλύψει πρώτο το «Κεφάλαιο» στις 23 Ιουνίου.
Στην ανακοίνωσή της η Εθνική σημειώνει πως: «υπήρξαν συζητήσεις, μεταξύ
>>>συνέχεια>>>
των διοικήσεων της Εθνικής Τράπεζας και της Credit Agricole, αναφορικά με τις δυνατότητες μελλοντικών στρατηγικών συμμαχιών, οι οποίες όμως είναι μέχρι σήμερα σε πρώιμο στάδιο.
Η Εθνική Τράπεζα θα ενημερώσει άμεσα το επενδυτικό κοινό, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο ισχύον κανονιστικό πλαίσιο, σε περίπτωση που οι σχετικές συζητήσεις καταλήξουν σε συγκεκριμένο αποτέλεσμα».
Το Κεφάλαιο στο ρεπορτάζ του ανέφερε μεταξύ άλλων: "Η είδηση που πρώτο δημοσίευσε το Capital.gr για τις διαπραγματεύσεις Alpha Bank και Credit Agricole προκειμένου να αγοράσει τα assets της Εμπορικής Τράπεζας, φαίνεται να έχει και «ουρά» και μάλιστα ενδιαφέρουσα.
Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, για την ίδια περίπτωση των assets της Εμπορικής, ενδιαφέρον και μάλιστα έμπρακτο, έδειξε και η Εθνική Τράπεζα. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν, δε, ότι η ΕΤΕ, είναι «ένα βήμα μπροστά» σε σχέση με την Alpha, υπό την έννοια ότι (α) οι σχετικές συζητήσεις άρχισαν νωρίτερα από αυτές της Alpha, πριν από αρκετούς μήνες, ενώ (β) έγιναν και σε επίπεδο Παρισιού, δηλαδή με τη μητρική της Εμπορικής".

Πηγή Capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου