Γνωστε η αγνωστε καλως ηρθες στο πολιτικοκοινωνικοσατιρικο blog μου. Το παρον επειδη δεν ειναι "ιστολογιο ενημερωσης", δεν μπορει με οποιονδηποτε τροπο να θεωρηθει Μ.Μ.Ε.(μπλιαχ), αρα δεν επηρεαζει την κοινη γνωμη. Ειναι ενας τοπος για να εκφραζω αυστηρα προσωπικες ιδεες και αποψεις και δεν αναρτωνται θεματα που ερχονται σε αντιθεση μ'αυτες ή μου ειναι παντελως αδιαφορα. Τα γεγονοτα παρουσιαζονται “φιλτραρισμενα” και “μονοπλευρα” ετσι οπως εγω τα αντιλαμβανομαι μεσα απο τη δικη μου οπτικη γωνια και σε καμια περιπτωση δεν θα πρεπει να θεωρουνται "δεδομενα" ....

(ανεπιθυμητοι οι ηλιθιοι..)

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

6 περιεργα στερεοτυπα για τα δυο φυλα


Η λέξη περίεργα δεν είναι και τόσο σωστή, γιατί αυτό που σε εμάς φαίνεται ασυνήθιστο για άλλους λαούς δεν είναι. Όταν λέμε «στερεότυπα για τα δύο φύλα» εννοούμε πως πολλοί άνθρωποι θεωρούν κάποιες συμπεριφορές ή έθιμα νορμάλ: όπως το να παίζει ένα αγοράκι με
>>>>>>>>
αυτοκινητάκια ή το να παίρνει η γυναίκα το όνομα του άντρα της. Αυτά όμως δεν ισχύουν παντού.

Στο Βέλγιο τα αγόρια φορούν ροζ
Στις χώρες τις δύσης, το ροζ είναι κατεξοχήν το κοριτσίστικο χρώμα, όμως αυτό δεν ίσχυε από πάντα. Μάλιστα στις αρχές του 20ου το ροζ ήταν το χρώμα των αγοριών και το μπλε των κοριτσιών. Λέγεται πως το Βέλγιο είναι μια από τις χώρες που ακόμα έχει κρατήσει αυτό το στερεότυπο.
Στο Βιετνάμ μερικοί άντρες παίρνουν το όνομα της γυναίκας τους
Μια κοινότητα στο Νότιο Βιετνάμ (οι E De) είναι μια από τις πιο γυναικοκρατούμενες κοινωνίες του κόσμου. Όλη η περιουσία μιας οικογένειας ανήκει στη γυναίκα και κατόπιν στις κόρες της. Οι άντρες  όταν παντρεύονται ζουν στο σπίτι της νύφης και παίρνουν το όνομα της γυναίκας τους.
Στην Ιαπωνία μόνο οι γυναίκες κάνουν δώρα του Αγίου Βαλεντίνου
Συνήθως τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου, ο άντρας είναι αυτός που οπωσδήποτε κάτι πρέπει να δωρίσει. Όμως στην Ιαπωνία συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Οι γυναίκες είναι εκείνες που κάνουν δώρα στους άντρες εκείνη τη μέρα, όμως τους αγοράζουν απλώς ένα κουτί με σοκολατάκια. Εκείνες παίρνουν το δώρο τους ένα μήνα αργότερα στις 14 Μαρτίου!
Σε αρκετές αραβικές χώρες οι άντρες περπατάνε χεράκι – χεράκι
Στις δυτικές κοινωνίες φαίνεται κάπως παράξενο οι άντρες όταν περπατάνε να κρατιούνται χέρι – χέρι και μάλιστα μια τέτοια κίνηση είναι και παρεξηγήσιμη από ορισμένους. Όμως σε μερικές αραβικές χώρες αυτό είναι κάτι το νορμάλ γιατί απλώς σημαίνει ότι αυτοί οι δύο άντρες είναι φίλοι.
Στη Μαυριτανία οι παχουλές γυναίκες θεωρούνται σέξι
Σε αυτή τη χώρα όσο πιο παχιά είναι η γυναίκα τόσο μεγαλύτερο σουξέ έχει. Το πάχος εκεί θεωρείται ως σημάδι πλούτου, ενώ το αδύνατο σώμα είναι σημάδι φτώχειας και ασθένειας. Μάλιστα λόγω αυτού του στερεότυπου αρκετές κοπέλες αναγκάζονται να τρώνε πολύ ώστε να παχύνουν. Πάντως τα  τελευταία χρόνια αυτή η συνήθεια αρχίζει και εξασθενεί.
Στα νησιά Bissagos οι γυναίκες κάνουν πρόταση γάμου στους άντρες
Σε αυτά τα νησιά που βρίσκονται κοντά στις ακτές της Δυτικής Αφρικής, οι γυναίκες είναι εκείνες που κάνουν πρόταση γάμου στους άντρες. Για αυτήν την περίσταση ετοιμάζουν ένα σπέσιαλ φαγητό και το προσφέρουν στον υποψήφιο γαμπρό.

Ερευνα: Yourtango.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου