Γνωστε η αγνωστε καλως ηρθες στο πολιτικοκοινωνικοσατιρικο blog μου. Το παρον επειδη δεν ειναι "ιστολογιο ενημερωσης", δεν μπορει με οποιονδηποτε τροπο να θεωρηθει Μ.Μ.Ε.(μπλιαχ), αρα δεν επηρεαζει την κοινη γνωμη. Ειναι ενας τοπος για να εκφραζω αυστηρα προσωπικες ιδεες και αποψεις και δεν αναρτωνται θεματα που ερχονται σε αντιθεση μ'αυτες ή μου ειναι παντελως αδιαφορα. Τα γεγονοτα παρουσιαζονται “φιλτραρισμενα” και “μονοπλευρα” ετσι οπως εγω τα αντιλαμβανομαι μεσα απο τη δικη μου οπτικη γωνια και σε καμια περιπτωση δεν θα πρεπει να θεωρουνται "δεδομενα" ....

(ανεπιθυμητοι οι ηλιθιοι..)

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

«των χωρων τα παραμυθια», χριστουγεννιατικες εκδηλωσεις του δημου θεσσαλονικης

«Των Χωρών τα Παραμύθια», χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του δήμου Θεσσαλονίκης. Δείτε το πρόγραμμα. Το πνεύμα των Χριστουγέννων και η ανάγκη για θεάματα υψηλής ποιότητας, αντανακλώνται στη σειρά εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν προχθες, Δευτέρα 17 Δεκεμβρίο και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012. Γνωστοί ηθοποιοί σε ρόλους αφηγητών αγαπημένων παραμυθιών, τα δύο σημαντικά μουσικά σύνολα του Δήμου Θεσσαλονίκης, η Συμφωνική και η Φιλαρμονική Ορχήστρα και καταξιωμένες χορωδίες, συμπράττουν για τη δημιουργία 
>>>>>>>

ενός προγράμματος, που φιλοδοξεί να ψυχαγωγήσει με ιδανικό τρόπο μικρούς και μεγάλους.
«Των Χωρών τα Παραμύθια» θα φιλοξενηθούν στο φουαγιέ και την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Eunic (European Union of National Institutes for Culture Thessaloniki), τον επίσημο φορέα συνεργασίας των ξένων πολιτιστικών ιδρυμάτων της πόλης μας (Γερμανικό, Γαλλικό και Ιταλικό Ινστιτούτο, Βρετανικό Συμβούλιο κ.α.).
Το αποτέλεσμα θα είναι ένα μεγάλο αφηγηματικό και μουσικό ταξίδι, με ιστορίες από την αυλή της Ευρώπης.
Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:
Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012, 19:30 - Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων / Δημαρχείο Θεσσαλονίκης:
Αφήγηση των παραμυθιών «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» του Τσαρλς Ντίκενς, «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» του Σαρλ Περώ και «Τα Καλικαντζαράκια» από τον ηθοποιό Θοδωρή Αθερίδη. Συνοδεύει η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση του Νίκου Ψαλτόπουλου.
Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012, 21:00 – Φουαγιέ Δημαρχείου Θεσσαλονίκης:
Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του Νίκου Ψαλτόπουλου και αφήγηση του παραμυθιού «Ο Παπουτσωμένος Γάτος» του Σαρλ Περώ, από τον ηθοποιό Γιάννη Σαρακατσάνη. Συμμετέχει η χορωδία «Γιάννης Μάντακας» του Α.Π.Θ. υπό τη διεύθυνση του Πέτρου Μπεκιαρίδη.
Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012, 21:00 – Φουαγιέ Δημαρχείου Θεσσαλονίκης:
Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα Ευρωπαϊκών χωρών με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση του Βλαδίμηρου Συμεωνίδη. Συμμετέχει η Παιδική Χορωδία του Ι. Ν. Κυρίλλου και Μεθοδίου, υπό της διεύθυνση της Μαρίας Μελιγκοπούλου.
Ακόμη, αφήγηση των παραμυθιών «Ο Πέτρος και ο Λύκος» του Σεργκέι Προκόφιεφ και «Tuttifantchen» του Πάουλ Χίντεμιτ από την ηθοποιό Θεοφανία Παπαθωμά.
Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012, 21:00 – Φουαγιέ Δημαρχείου Θεσσαλονίκης:
Αφήγηση των παραμυθιών «Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας» του Όσκαρ Ουάιλντ και «Οι Δώδεκα Πριγκίπισσες που χόρευαν» των Γιάκομπ και Βίλχεμ Καρλ Γκριμ από τον ηθοποιό Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη. Συνοδεύει η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση του Βλαδίμηρου Συμεωνίδη.
Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012, 18:00 – Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων / Δημαρχείο Θεσσαλονίκης:
Η Θεατρική Ομάδα «Τέχνης Νεύμα» θα δώσει Παράσταση Κουκλοθέατρου με το έργο «Η Λεμονιά» για παιδιά άνω των 4 ετών. Σύλληψη, χειρισμός κούκλας,  Ευαγγελία Νικηφόρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου