Γνωστε η αγνωστε καλως ηρθες στο πολιτικοκοινωνικοσατιρικο blog μου. Το παρον επειδη δεν ειναι "ιστολογιο ενημερωσης", δεν μπορει με οποιονδηποτε τροπο να θεωρηθει Μ.Μ.Ε.(μπλιαχ), αρα δεν επηρεαζει την κοινη γνωμη. Ειναι ενας τοπος για να εκφραζω αυστηρα προσωπικες ιδεες και αποψεις και δεν αναρτωνται θεματα που ερχονται σε αντιθεση μ'αυτες ή μου ειναι παντελως αδιαφορα. Τα γεγονοτα παρουσιαζονται “φιλτραρισμενα” και “μονοπλευρα” ετσι οπως εγω τα αντιλαμβανομαι μεσα απο τη δικη μου οπτικη γωνια και σε καμια περιπτωση δεν θα πρεπει να θεωρουνται "δεδομενα" ....

(ανεπιθυμητοι οι ηλιθιοι..)

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

φεστιβαλ γαστρονομιας του δημου θεσσαλονικης

Το Φεστιβάλ Γαστρονομίας του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι και πάλι κοντά μας με νέες εκδηλώσεις και δράσεις που προσεγγίζουν τη γευστική ταυτότητα της πόλης. Thessaloniki Food Festival, μας προτείνει μια σειρά από ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που έχουν ως στόχο να αναδείξουν τις γεύσεις, τα τοπικά προϊόντα και τη γαστρονομία της Θεσσαλονίκης.


«Τα Παιδιά στην Κουζίνα»
23 Δεκεμβρίου 2012, 19 & 20 Ιανουαρίου 2013
Τα παιδιά λαμβάνουν και πάλι θέσεις chef και
>>>>>>

ζαχαροπλαστών σε δημιουργικά γαστρονομικά εργαστήρια. Μέσα από ένα διαδραστικό πρόγραμμα που θα λάβει χώρα σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες παιδιά δημοτικού θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν τις δικές τους γεύσεις υπό την καθοδήγηση των ειδικών και να μυηθούν στα μυστικά της υγιεινής διατροφής.
Έναρξη: Κυριακή 23 Δεκεμβρίου, 17.00 - 19.00, 2η δημοτική Κοινότητα: 67ο Δημοτικό (Δ. Παπαθανασίου 41, Ξηροκρήνη)
Επόμενες δράσεις: 19 & 20 Ιανουαρίου 2013
Πληροφορίες – Κρατήσεις θέσεων (για παιδιά δημοτικού)
Τηλ. 2310- 878 211, 2310- 878 213 και 2310 878 214
Email: s.simeonidou@thessaloniki.gr , k.pirpili@thessaloniki.gr
«Το Ευ Ζην της Παλιάς Θεσσαλονίκης»
22, 29 Δεκεμβρίου & 12 Ιανουαρίου
Ταξιδεύουμε νοερά πίσω στο χρόνο και στο ευ ζην της παλιάς Θεσσαλονίκης με ξεναγήσεις που ξεκινούν από τα Λαδάδικα με κατάληξη το Λευκό Πύργο. Οι περίπατοι και οι ξεναγήσεις που γίνονται σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ξεναγών Θεσσαλονίκης περιλαμβάνουν αναφορές σε χαρακτηριστικά σημεία της πόλης όπως ξενοδοχεία, κινηματογράφους, χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας, καθώς και πληροφορίες για τη γαστρονομία της εποχής από το 19ο αιώνα μέχρι και σήμερα.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Μπορούν να συμμετέχουν έως 35 άτομα κατά σειρά προτεραιότητας.
Σημείο συνάντησης: Λιμάνι, είσοδος προβλήτας Α, απέναντι από την Πλατεία Ελευθερίας. Ώρα: 10.00 π. μ.
Τρόπος Συμμετοχής: Κατόπιν δηλώσεως στα τηλέφωνα 2310 878 211, 2310 878213 και 2310 878214
«Τρίτη βράδυ τρώμε έξω με μενού 10 €»
Το Φεστιβάλ Γαστρονομίας υποστηρίζει και για τη χρονιά που έρχεται με νέες επικοινωνιακές ενέργειες το επιτυχημένο πρόγραμμα «Τρίτη βράδυ τρώμε έξω με 10€», το οποίο μετά την τεράστια απήχησή του υιοθετήθηκε και από το Δήμο Αθηναίων. Τα εστιατόρια της πόλης συμμετέχουν στη δράση και μας προτείνουν γευστικές Τρίτες με οικονομικά, πλήρη μενού των 10 €. Τα καταστήματα που παίρνουν μέρος στη δράση βρίσκονται αναρτημένα στο σύνδεσμο http://foodfestival.thessaloniki.gr/tuesdays/.  Ιδιαίτερη προωθητική ενέργεια και Συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί από το Δήμο Θεσσαλονίκης στις αρχές του νέου έτους.
Προϋπόθεση συμμετοχής παραμένει η εκδήλωση ενδιαφέροντος των επιχειρήσεων στη λίστα η οποία εξακολουθεί να ενημερώνεται. Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετέχουν μπορούν να επικοινωνούν με την κυρία Εύη Λαδά στο τηλέφωνο 2310- 878209 και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση e.lada@thessaloniki.gr
«Οι γειτονιές των Γεύσεων»
27 Δεκεμβρίου, 18.00 - 21.00
Πρόκειται για μια καινούργια δράση για το ανανεωμένο Thessaloniki Food Festival με φιλοδοξία να αποτελέσει πόλο έλξης τουριστών και με έντονο ενδιαφέρον για τη γαστρονομική ιστορία της πόλης μας. Τρεις ιστορικές γειτονιές της Θεσσαλονίκης, η Διαγώνιος, τα Λαδάδικα και το Τσινάρι στην Άνω Πόλη, συμμετέχουν σε μια γιορτή δρόμου. Οι καταστηματάρχες των περιοχών αυτών  θα προσφέρουν νόστιμες μπουκιές τροφίμων στον κόσμο σε μια προσπάθεια να αναδειχθεί η γαστρονομική πολυφωνία της πόλης.
«Μαθαίνουμε τις Γεύσεις»
26 Ιανουαρίου 2013
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Πολλαπλών Εκδηλώσεων του Δημαρχείου. Εκεί, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εργαστήρια γεύσης, να μάθουν για τους τόπους και τρόπους παραγωγής τοπικών πιάτων συνοδεία ταιριαστών κρασιών. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη παρουσίαση του οδηγού «Thessaloniki Gourmet Tours».
«Thessaloniki Gourmet Tours»
Στο πλαίσιο του Thessaloniki Food Festival δημιουργείται ένας έντυπος οδηγός τουριστικής προβολής με προτάσεις για γαστρονομικές διαδρομές γύρω από την πόλη της  Θεσσαλονίκης,  σε περιοχές με γαστρονομικό και οινικό ενδιαφέρον σε γειτονικούς νομούς. Στόχος του οδηγού αυτού θα είναι να προσφέρει στον επισκέπτη της πόλης αφορμές για επιμήκυνση της παραμονής του στη Θεσσαλονίκη.
«Διαγωνισμός Φωτογραφίας»
Στις 6 Δεκεμβρίου ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο διαγωνισμός φωτογραφίας Instagram με θέμα «Η γαστρονομική ταυτότητα της Θεσσαλονίκης». Ο διαγωνισμός διεξήχθη σε συνεργασία με το περιοδικό Glow κατόπιν πρότασης που κατέθεσε το εν λόγω έντυπο. Η ματιά των συμμετεχόντων ήταν ξεχωριστή και εμπνευσμένη. Η κριτική επιτροπή ανέδειξε ωστόσο τρεις νικητές: Η Μαρία Τσελεπίδου κέρδισε μια φωτογραφική μηχανή, ενώ η Χρυσούλα Μάμογλου και η Μπέρτα Καράσσο κέρδισαν από δύο βιβλία μαγειρικής. Τα δώρα ήταν μια ευγενική προσφορά των καταστημάτων Public. Όλες οι φωτογραφίες έχουν αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα http://foodfestival.thessaloniki.gr
«Γεύμα για παιδιά της πόλης»
Στις 9 Δεκεμβρίου διοργανώθηκε γεύμα και εκδήλωση δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά της πόλης που προέρχονται από κοινωνικά ευάλωτο περιβάλλον  σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη. Η δράση πραγματοποιήθηκε στο καφέ - μπιστρό Coq Au Zen, μετά από πρόσκληση των ιδιοκτητών του καταστήματος. 45 παιδιά ηλικίας 5 - 12 ετών απόλαυσαν υγιεινό πρωινό σε μπουφέ ενώ στη συνέχεια έφτιαξαν Χριστουγεννιάτικα στολίδια με υλικά που «κρύβει» η κουζίνα μας.
Να σημειωθεί ότι το Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης έθεσε υπό την αιγίδα του κι άλλες εκδηλώσεις γαστρονομίας που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη μεταξύ των οποίων «ο Χάρτης των Γεύσεων», η πιο σημαντική ετήσια οινική συνάντηση στη Θεσσαλονίκη,  που φέτος γιόρτασε τα 10 χρόνια του με μεγάλη επιτυχία το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκέμβρη, αλλά και το «Food Project», μια εκδήλωση διαδραστικής μαγειρικής εμπειρίας.
Περισσότερες πληροφορίες για το αναλυτικό πρόγραμμα, φωτογραφικό υλικό καθώς και οδηγίες σχετικά με τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις, μπορείτε να βρείτε στο http://foodfestival.thessaloniki.gr.
Πληροφορίες: 2310 878211 (-213, -214), foodfestival@thessaloniki.gr

Πηγή kulturosupa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου