Γνωστε η αγνωστε καλως ηρθες στο πολιτικοκοινωνικοσατιρικο blog μου. Το παρον επειδη δεν ειναι "ιστολογιο ενημερωσης", δεν μπορει με οποιονδηποτε τροπο να θεωρηθει Μ.Μ.Ε.(μπλιαχ), αρα δεν επηρεαζει την κοινη γνωμη. Ειναι ενας τοπος για να εκφραζω αυστηρα προσωπικες ιδεες και αποψεις και δεν αναρτωνται θεματα που ερχονται σε αντιθεση μ'αυτες ή μου ειναι παντελως αδιαφορα. Τα γεγονοτα παρουσιαζονται “φιλτραρισμενα” και “μονοπλευρα” ετσι οπως εγω τα αντιλαμβανομαι μεσα απο τη δικη μου οπτικη γωνια και σε καμια περιπτωση δεν θα πρεπει να θεωρουνται "δεδομενα" ....

(ανεπιθυμητοι οι ηλιθιοι..)

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

αισχος !!! ο «αττικ» εξοστρακιζει την κοθ απο το μεγαρο μουσικης



Έξω η ΚΟΘ από το Μέγαρο Μουσικής λόγω ΑΤΤΙΚ… που μεταφέρει τις συναυλίες της σε άλλο χώρο!!!
Οργισμένη απάντηση του  Αλέξανδρου Μυράτ για το φάουλ του Μεγάρου Μουσικής. 

Ο Αλέξανδρος Μυράτ, Καλλιτεχνικός Διευθυντής της ΚΟΘ σε επιστολή του αναφέρει… "Οφείλουμε να ενημερώσουμε τους ακροατές μας ότι οι συναυλίες στις 23 και 30 Απριλίου, που θα διεξαχθούν στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ, ήταν προγραμματισμένες, από την αρχή <><><><>
της περιόδου, να διεξαχθούν στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης δεν φέρει καμία ευθύνη γι’ αυτές τις αλλαγές. Αιφνιδίως ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης μας ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια των δύο αυτών προγραμματισμένων συναυλιών, θα υπάρχει στημένο σκηνικό θεατρικής παράστασης που αδυνατεί να αφαιρέσει, ώστε να μπορέσουν αυτές να πραγματοποιηθούν μέσα στο φυσικό περιβάλλον της αίθουσας συναυλιών.
Κατανοούμε απόλυτα την ανάγκη του ΟΜΜΘ, πολύ περισσότερο σε αυτές τις δύσκολες ημέρες, να προσπαθεί να φιλοξενήσει όσο το δυνατόν περισσότερες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, με σκοπό να προσελκύσει θεατές και να αντλήσει μέρος των απαραίτητων πόρων για τη λειτουργία του. Προφανώς αυτό τον οδήγησε στο να εντάξει εκτάκτως στο πρόγραμμά του και τη συγκεκριμένη θεατρική παράσταση. Ευχόμαστε ολόψυχα να πετύχει σε αυτή του τη προσπάθεια και να συνεχίσει να αξιοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτό το κόσμημα της πόλης.
Θεωρούμε όμως ότι δεν γίνεται στο βωμό του όποιου οικονομικού οφέλους να πετιέται κυριολεκτικά έξω από το Μέγαρο η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, ένα ανάλογο κόσμημα, πιστεύουμε, της πόλης μας, του ίδιου Υπουργείου, αλλά πάνω απ’ όλα μία Ορχήστρα με την οποία ο ΟΜΜΘ έχει μία πολύχρονη καλή συνεργασία, σε πλήθος επιτυχημένων συμπαραγωγών τα τελευταία χρόνια (βωβό κινηματογράφο, όπερα, συμφωνική μουσική κ.α.), με αποκορύφωμα τη πρόσφατη παγκόσμια κυκλοφορία του CD με τον Aldo Ciccolini (EMI Classics).
Άλλωστε το Μέγαρο χτίστηκε από το πολύτιμο υστέρημα του Ελληνικού λαού, όχι για να καταστεί μία κερδοφόρος επιχείρηση (που μακάρι να γίνει και αυτό παράλληλα), αλλά πρωτίστως για να παράσχει στέγη σε Κρατικούς θεσμούς που παράγουν πολιτισμό, όπως η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης."
Αλέξανδρος Μυράτ
Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΚΟΘ                                 αναδημοσίευση από kulturosupa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου