Γνωστε η αγνωστε καλως ηρθες στο πολιτικοκοινωνικοσατιρικο blog μου. Το παρον επειδη δεν ειναι "ιστολογιο ενημερωσης", δεν μπορει με οποιονδηποτε τροπο να θεωρηθει Μ.Μ.Ε.(μπλιαχ), αρα δεν επηρεαζει την κοινη γνωμη. Ειναι ενας τοπος για να εκφραζω αυστηρα προσωπικες ιδεες και αποψεις και δεν αναρτωνται θεματα που ερχονται σε αντιθεση μ'αυτες ή μου ειναι παντελως αδιαφορα. Τα γεγονοτα παρουσιαζονται “φιλτραρισμενα” και “μονοπλευρα” ετσι οπως εγω τα αντιλαμβανομαι μεσα απο τη δικη μου οπτικη γωνια και σε καμια περιπτωση δεν θα πρεπει να θεωρουνται "δεδομενα" ....

(ανεπιθυμητοι οι ηλιθιοι..)

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

ζειτε πολυ........ να πεθανετε


Ζείτε περισσότερο από εμάς, για αυτό... κόψτε από συντάξεις και φάρμακα


Μονόδρομο θεωρεί για τη χώρα μας ο πρόεδρος της Κομισιόν Μπαρόζο τις μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις, φαρμακευτικές και προνοιακές δαπάνες, εξαιτίας της οικονομικής κρίσεως αλλά... και για έναν επιπλέον λόγο: οι Έλληνες έχουν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής από τους άλλους Ευρωπαίους!
Όπως αναφέρει στις 41 σελίδες όπου..... περικλείει το<><><><>
σχέδιό του ο Ζοζέ Μπαρόζο, το προσδόκιμο ζωής στη χώρα μας το 2010 έφτασε στα 78,4 χρόνια για τους άνδρες και 82,8 χρόνια για τις γυναίκες (όταν το αντίστοιχο για την ΕΕ των 27 κρατών μελών ήταν το 2008 76,4 και 82,4).
Το σχέδιο Μπαρόζο δίνει προτεραιότητα στην βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών. Θεωρεί «έτος κλειδί» για το μέλλον της χώρας μας το 2012 (σσ: και τις εκλογές). Στην.... προεκλογικού τύπου εμφάνισή του, καλεί τους Έλληνες να κάνουν υπομονή γιατί τώρα βρίσκονται στα μισά της διαδρομής και τα αποτελέσματα των προσπαθειών τους «θα φανούν σύντομα» («και από το 2012 κιόλας» όπως τονίζει).
Υπόσχεται μια «ιστορική μεταμόρφωση» της χώρας, αξιοποιώντας τα πολλά πλεονεκτήματά της: ναυτιλία, τουρισμό, καλά πανεπιστήμια και εν γένει καλά εκπαιδευμένο εργατικό δυναμικό, εφοδιαστικός και ενεργειακός κόμβος στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Για να τα καταφέρει, το σχέδιο Μπαρόζο θέτει πολλαπλούς στόχους:
- άμεσα θα αρχίσουν να «πέφτουν» στην αγορά, τις μικρομεσαίες και την γεωργία έως 20 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ από κοινοτικά πρόγραμματα.
- 300 εκατομμύρια θα δοθούν για ενίσχυση των ανέργων.
- ειδικά για τους άνεργους νέους, ετοιμάζεται σύστημα για να βρίσκουν πρώτη δουλειά στον ιδιωτικό τομέα με κονδύλια από κοινοτικά προγράμματα (σαν τα παλαιά stage).
- προβλέπεται «τείχος προστασίας» κατά της φτώχειας (αλλά με αυστηρό έλεγχο) δεν ενώ εξαιρούνται από τις περικοπές οι πολύ χαμηλές συντάξεις.
- ευρύτερα μαζί με δάνεια 340 δισ. ευρώ (για παλαιά χρέη κλπ) η Ελλάδα θα λάβει συνολικά 388 δισ. ευρώ, δηλ. 177% του ελληνικού ΑΕΠ ή περίπου 85 φορές μεγαλύτερο από το αμερικανικό «σχέδιο Μάρσαλ» που υπολογίζεται σε περίπου 2,2% του ΑΕΠ της χώρας.
Προϋπόθεση για όλα αυτά θεωρεί
- τις σαρωτικές αλλαγές στο δημόσιο
- την πάταξη της διαρθοράς
- την απλοποίηση του φορολογικού συστήματος (με κατάργηση ειδικών απαλλαγών και προνομίων)
- την αποκατάσταση σχέσεων εμπιστοσύνης με το κράτος
- την εκπλήρωση των οικονομικών υποχρεώσεων του κράτους προς τους πολίτες (πχ επιστροφές ΦΠΑ).
proto thema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου