Γνωστε η αγνωστε καλως ηρθες στο πολιτικοκοινωνικοσατιρικο blog μου. Το παρον επειδη δεν ειναι "ιστολογιο ενημερωσης", δεν μπορει με οποιονδηποτε τροπο να θεωρηθει Μ.Μ.Ε.(μπλιαχ), αρα δεν επηρεαζει την κοινη γνωμη. Ειναι ενας τοπος για να εκφραζω αυστηρα προσωπικες ιδεες και αποψεις και δεν αναρτωνται θεματα που ερχονται σε αντιθεση μ'αυτες ή μου ειναι παντελως αδιαφορα. Τα γεγονοτα παρουσιαζονται “φιλτραρισμενα” και “μονοπλευρα” ετσι οπως εγω τα αντιλαμβανομαι μεσα απο τη δικη μου οπτικη γωνια και σε καμια περιπτωση δεν θα πρεπει να θεωρουνται "δεδομενα" ....

(ανεπιθυμητοι οι ηλιθιοι..)

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

ισως και σημερα η αποφαση για την emporiki bank


Στην εξέταση των προσφορών που έχουν καταθέσει οι Alpha Bank, Eurobank και Εθνική Τράπεζα για την Εμπορική Τράπεζα αναμένεται να προχωρήσει σήμερα Δευτέρα το Διοικητικό Συμβούλιο της Credit Agricole. Σημειώνεται πως

 οι τρεις τράπεζες έχουν ανακοινώσει από την Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012 ότι κατέθεσαν στον γαλλικό όμιλο δεσμευτικές προσφορές για την απόκτηση του 100% των μετοχών της Εμπορικής.
Το τίμημα που προσφέρουν οι τρεις ενδιαφερόμενοι είναι συμβολικό και ανέρχεται σε 1 ευρώ.
Στο πλαίσιο των διαδικασιών και των προϋποθέσεων που διαμόρφωσαν οι Εποπτικές Αρχές και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προϋποθέσει για την ολοκλήρωση της διαδικασίας είναι η ανακεφαλαιοποίηση της Εμπορικής με περίπου 2,5 δισ. ευρώ, πριν από την συγχώνευση με τον ελληνικό τραπεζικό όμιλο που θα επιλεγεί από την Credit Agricole, όπως και η κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού της Εμπορικής ύψους 2,5 δισ. ευρώ από τον γαλλικό όμιλο.
Η Credit Agricole φέρεται να επιδιώκει να μετέχει με ποσοστό χαμηλότερο του 10% στην νέα τράπεζα για να μην την ενοποιεί στον ισολογισμό της.
Πηγή  fimotro 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου