Γνωστε η αγνωστε καλως ηρθες στο πολιτικοκοινωνικοσατιρικο blog μου. Το παρον επειδη δεν ειναι "ιστολογιο ενημερωσης", δεν μπορει με οποιονδηποτε τροπο να θεωρηθει Μ.Μ.Ε.(μπλιαχ), αρα δεν επηρεαζει την κοινη γνωμη. Ειναι ενας τοπος για να εκφραζω αυστηρα προσωπικες ιδεες και αποψεις και δεν αναρτωνται θεματα που ερχονται σε αντιθεση μ'αυτες ή μου ειναι παντελως αδιαφορα. Τα γεγονοτα παρουσιαζονται “φιλτραρισμενα” και “μονοπλευρα” ετσι οπως εγω τα αντιλαμβανομαι μεσα απο τη δικη μου οπτικη γωνια και σε καμια περιπτωση δεν θα πρεπει να θεωρουνται "δεδομενα" ....

(ανεπιθυμητοι οι ηλιθιοι..)

Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

θανασης παππας : «φερτε πισω τους εργαζομενους στην καθαριοτητα»


΄Εκκληση απευθύνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θ. Παππάς προς τον Γ. Μπουτάρη για επιστροφή στην υπηρεσία όσων δουλεύουν σε άλλες υπηρεσίες!

Αναλυτικότερα, παρά τις κατά καιρούς δικαιολογίες περί έλλειψης προσωπικού, έγγραφο που αποστέλλει στις 8 Μαΐου ο ίδιος ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Θανάσης Παππάς, προς το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, αποδεικνύει ότι προσωπικό   >>Συνέχεια>>
υπάρχει και πληρώνεται από την Καθαριότητα, μόνο που... απασχολείται σε γραφεία και άλλες διοικητικές υπηρεσίες.
Έτσι, ο δήμος «αναγκάζεται» κάθε χρόνο να καταφεύγει στην πρόσληψη εκατοντάδων συμβασιούχων, που παλαιότερα ξεπερνούσαν τους 800 και τελευταία φτάνουν τους 600, όταν εκτιμάται ότι θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες του με περίπου 200.

Σε άλλες υπηρεσίες
Η πιο προβληματική υπηρεσία του δήμου, που επί μήνες τώρα ταλαιπωρεί κάθε λίγο και λιγάκι κατοίκους και επισκέπτες της Θεσσαλονίκης και απειλεί τη δημόσια υγεία, διαθέτει προσωπικό που θα μπορούσε να κρατά τουλάχιστον σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο την καθαριότητα της πόλης. Προσωπικό, όμως, που, ενώ πληρώνεται για την καθαριότητα και από την Καθαριότητα, απασχολείται σε γραφεία και άλλες διοικητικές υπηρεσίες του δήμου.
Υπό το βάρος της μεγάλης ανάγκης για προσωπικό που δημιουργήθηκε (για ακόμη μια φορά) το τελευταίο διάστημα στο δήμο, λόγω του «παγώματος» των προσλήψεων, εξαιτίας των εκλογών, ο αντιδήμαρχος απέστειλε στοιχεία στον κ. Μπουτάρη, με τα οποία αποδεικνύει ότι συνολικά 162 άτομα (109 αορίστου χρόνου και συμβασιούχοι, καθώς και άλλοι 53 εργάτες) θα μπορούσαν να απασχοληθούν στην υπηρεσία (από την οποία και πληρώνονται) «για την αντιμετώπιση των εξαιρετικά δυσμενών συνθηκών που επικρατούν». Ήταν τότε που, όπως γράφει χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος, «είναι πλέον αδύνατο να συγκροτήσουμε πρόγραμμα τόσο για τις καθημερινές, όσο κυρίως για το Σαββατοκύριακο».

Αναζητούνται...
Ο κ. Παππάς παραθέτει αναλυτικά στοιχεία για τους απασχολούμενους στην Καθαριότητα. «Από την επεξεργασία διαθέσιμων πινάκων προσωπικού προκύπτει πως:
-Από το προσωπικό μερικής απασχόλησης/4ωρα (78 άτομα – εργάτες), στην Καθαριότητα απασχολούνται 58 άτομα και σε άλλες υπηρεσίες 20.
-Από το προσωπικό πλήρους απασχόλησης (250 άτομα – εργάτες), στην Καθαριότητα απασχολούνται 181 άτομα και σε άλλες υπηρεσίες 69.
-Από το προσωπικό αορίστου χρόνου (48 άτομα – εργάτες), στην Καθαριότητα απασχολούνται 28 άτομα και σε άλλες υπηρεσίες 20.
-Από το προσωπικό πλήρους απασχόλησης (78 άτομα – όχι εργάτες), στην Καθαριότητα απασχολούνται 76 άτομα και σε άλλες υπηρεσίες 2 – οδηγοί τρικύκλου.
-Από το μόνιμο προσωπικό (192 άτομα), στην Καθαριότητα απασχολούνται 189 άτομα και σε άλλες υπηρεσίες 3.
-Από το προσωπικό μονίμων εργατών (50 άτομα), που απασχολούνται σε άλλες υπηρεσίες, κυρίως σε διοικητικές θέσεις, ζητούμε να επιστρέψουν στην Καθαριότητα.
-Από τους οδηγούς (μονίμους και αορίστου) δεν προκύπτουν διαφορές».

Οι συμβασιούχοι
Από χτες βέβαια -και μετά το πράσινο φως του Ελεγκτικού Συνεδρίου για προσλήψεις στους δήμους λόγω εκτάκτων αναγκών- άρχισε να φτάνει στο δήμο Θεσσαλονίκης το πρώτο κύμα εκ των 615 διμηνιτών συμβασιούχων. Από αυτούς, που, όπως εξηγούν οι μόνιμοι εργαζόμενοι, «έρχονται στη δουλειά, αλλά καθώς είναι ανεκπαίδευτοι, απαιτείται χρόνος για να εκπαιδευτούν για την προσωπική τους ασφάλεια, αλλά και για να μην κάνουν ζημιές -λόγω απειρίας- στα αυτοκίνητα».
Μάλιστα, όπως επισημαίνουν οι ίδιοι, ο αριθμός των συμβασιούχων που προσλαμβάνονταν κάθε χρόνο με συμβάσεις οκτάμηνης διάρκειας παλαιότερα και δίμηνης διάρκειας τελευταία είναι στην πραγματικότητα πολύ μεγάλος για τις πραγματικές ανάγκες.
Ωστόσο, ακόμη και αυτοί οι συμβασιούχοι φαίνεται ότι «μοιράζονται» σε άλλες υπηρεσίες. Στο θέμα αναφέρεται και η παράταξη «Φτάνει πια – Πρώτα οι Εργαζόμενοι», η οποία μετέχει στο δ.σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στο δήμο Θεσσαλονίκης, εκπροσωπώντας μεγάλη μερίδα εργαζομένων στην Καθαριότητα.
«Συνολικά 326 συμβασιούχοι οκτάμηνης απασχόλησης (Μάρτιος 2011) και 80 μερικής απασχόλησης στην Καθαριότητα, με βεβαίωση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου μας ότι εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, διεκδίκησαν και κέρδισαν δικαστικά προσωρινά μέτρα και επέστρεψαν στις θέσεις για τις οποίες προσλήφθηκαν πριν ακριβώς έναν χρόνο! Επέστρεψαν όλοι; Όχι φυσικά. Ούτε οι μισοί. Οι υπόλοιποι δουλεύουν σε βοηθητικές εργασίες σε διάφορες υπηρεσίες του δήμου με απόφαση της διοίκησης φυσικά, ακόμη και σε διοικητικές υπηρεσίες καλύπτοντας τα μεγάλα κενά παντού σε προσωπικό, εκτός Καθαριότητας! Βέβαια κανείς δεν αναφέρει ότι όλοι αυτοί οι συνάδελφοι πληρώνονται από τα ανταποδοτικά τέλη και επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό της», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους.
Πηγή  αγγελιοφόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου