Γνωστε η αγνωστε καλως ηρθες στο πολιτικοκοινωνικοσατιρικο blog μου. Το παρον επειδη δεν ειναι "ιστολογιο ενημερωσης", δεν μπορει με οποιονδηποτε τροπο να θεωρηθει Μ.Μ.Ε.(μπλιαχ), αρα δεν επηρεαζει την κοινη γνωμη. Ειναι ενας τοπος για να εκφραζω αυστηρα προσωπικες ιδεες και αποψεις και δεν αναρτωνται θεματα που ερχονται σε αντιθεση μ'αυτες ή μου ειναι παντελως αδιαφορα. Τα γεγονοτα παρουσιαζονται “φιλτραρισμενα” και “μονοπλευρα” ετσι οπως εγω τα αντιλαμβανομαι μεσα απο τη δικη μου οπτικη γωνια και σε καμια περιπτωση δεν θα πρεπει να θεωρουνται "δεδομενα" ....

(ανεπιθυμητοι οι ηλιθιοι..)

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

φτανει τοσο σας..... χορτασαμε



Καλώς ή κακώς, όλα εκ του αποτελέσματος κρίνονται. Στην περίπτωση τη δική μας, το αποτέλεσμα είναι χρεοκοπία. Χρεοκοπία εντός ευρωζώνης, χρεοκοπία συντεταγμένη ...αλλά πάντως χρεοκοπία. 
Ο ελληνικός λαός, ο ιδιοκτήτης του «μαγαζιού» που λέγεται Ελλάδα, εμπιστεύθηκε τη διαχείριση του μαγαζιού αυτού σε πολιτικούς οι οποίοι απέτυχαν του έργου τους. Απέτυχαν να κουμαντάρουν τη χώρα κατά τρόπο τέτοιο ώστε να αποφευχθεί η σημερινή ημέρα. Απέτυχαν να εφαρμόσουν τις λύσεις εκείνες που...ακόμη και την ύστατη ώρα θα μπορούσαν να είχαν γλιτώσει τον τόπο από τα σημερινά δεινά του. Ευκαιρίες, τόσο τα δύο προηγούμενα χρόνια, όσο και νωρίτερα, υπήρξαν πολλές. Απέτυχαν, όμως, να τις εκμεταλλευτούν.
Ως απόρροια αυτής τους της αποτυχίας θα περίμενε κανείς να ακούσει, τουλάχιστον, τη λέξη «συγγνώμη» από τα χείλη τους. Μια συγγνώμη για την κατάντια του τόπου και τον διεθνή διασυρμό του ονόματος της χώρας, μια συγγνώμη για τις στρατιές των ανέργων, μια συγγνώμη για τη χειρότερη ύφεση που γνώρισε ποτέ ο τόπος, μια συγγνώμη για τα χιλιάδες λουκέτα σε επιχειρήσεις, βιομηχανίες, μαγαζιά και μια συγγνώμη για τους ανθρώπους που χάνουν τις περιουσίες τους επειδή τους εμπιστεύτηκαν.
Δεν δικαιούνται να δίνουν συμβουλές οι πολιτικοί. Τουλάχιστον αυτοί οι πολιτικοί που διαθέτει σήμερα ο τόπος. Είναι αποτυχημένοι στο έργο που ανέλαβαν να επιτελέσουν και εξορισμού δεν δικαιούνται να δίνουν συμβουλές και νουθεσίες προς τους πολίτες ή προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε ζητήματα διαχείρισης. Ιδίως, δε, δεν δικαιούνται να δίνουν συμβουλές όταν με τις πράξεις τους, ακόμη και σήμερα, καθιστούν σαφές ότι παραμένουν αμετανόητοι, συνεχίζοντας τις φαύλες πρακτικές του παρελθόντος.
Tη μέρα που επισημοποιήθηκε με τον πλέον σαφή τρόπο η χρεοκοπία της χώρας, τα δύο κόμματα «εξουσίας», το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία, κατέθεσαν από κοινού προτάσεις για τη ρύθμιση των χρεών, ύψους άνω των 244,2 εκατ. ευρώ, που έχουν σωρεύσει τόσα χρόνια.
Χρεών τα οποία σώρευσαν ενεχυριάζοντας μελλοντικές επιδοτήσεις τις οποίες θα λάμβαναν από τον κρατικό προϋπολογισμό βάσει του εκλογικού αποτελέσματος, προεξοφλώντας έτσι ακόμη και την έκβαση των εκλογικών αναμετρήσεων επόμενων ετών.
Κακήν-κακώς βέβαια μετά τη γενική κατακραυγή στα μμε η διάταξη τροπολογίας που είχαν καταθέσει το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. σε νομοσχέδιο για την... κτηνοτροφία και προέβλεπε τη διαγραφή στο ακέραιο των ανεξόφλητων τόκων των τραπεζικών δανείων που έχουν πάρει τα πολιτικά κόμματα και την εξόφλησή τους με προνομιακό επιτόκιο 4% απεσύρθη.
Ο κύριος κορμός της πρότασης όμως παραμένει, όπως παραμένει και η πρόθεση των δύο κομμάτων να χρησιμοποιήσουν την εξουσία που τους εμπιστεύτηκε ο ελληνικός λαός προς όφελός τους για τη διαγραφή ή ρύθμιση των χρεών τους, όταν για τα χρέη των απλών πολιτών σηκώνουν τα χέρια ψηλά.
Επιτέλους, δεν έχει «καλύτερους» ανθρώπους αυτός ο τόπος να αναλάβουν τις τύχες του;
Ν.Γ.Δρόσος 
Αναδημοσίευση από greece-salonika

                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου