Γνωστε η αγνωστε καλως ηρθες στο πολιτικοκοινωνικοσατιρικο blog μου. Το παρον επειδη δεν ειναι "ιστολογιο ενημερωσης", δεν μπορει με οποιονδηποτε τροπο να θεωρηθει Μ.Μ.Ε.(μπλιαχ), αρα δεν επηρεαζει την κοινη γνωμη. Ειναι ενας τοπος για να εκφραζω αυστηρα προσωπικες ιδεες και αποψεις και δεν αναρτωνται θεματα που ερχονται σε αντιθεση μ'αυτες ή μου ειναι παντελως αδιαφορα. Τα γεγονοτα παρουσιαζονται “φιλτραρισμενα” και “μονοπλευρα” ετσι οπως εγω τα αντιλαμβανομαι μεσα απο τη δικη μου οπτικη γωνια και σε καμια περιπτωση δεν θα πρεπει να θεωρουνται "δεδομενα" ....

(ανεπιθυμητοι οι ηλιθιοι..)

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

δευτερα βραδυ με την κρατικη ορχηστρα θεσσαλονικης


Από τις 19 Μαρτίου μέχρι και τις 7 Μαΐου του 2012 η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης έχει προγραμματίσει 5 Δευτεριάτικες συναυλίες, σε μία προσπάθεια να καθιερωθεί και αυτή η ημέρα, εκτός της Παρασκευής, ως ημέρα που κλείνει τα ραντεβού της με το ακροατήριο.
Ο απώτερος στόχος είναι να γίνει ένα καθημερινό βίωμα στην πόλη η παρακολούθηση μίας συναυλίας κλασικής μουσικής και όχι μία τυποποιημένη συνήθεια, βαλτωμένη στη ρουτίνα και αγκιστρωμένη στις χρόνιες προκαταλήψεις για την κλασική μουσική και το ποιους αυτή αφορά.
Η ΚΟΘ θεωρεί καθήκον της να σπάσει αυτά τα δεσμά των προκαταλήψεων και να γεφυρώσει το χάσμα που αυτές δημιουργούν, προσεγγίζοντας η ίδια τον εν δυνάμει ακροατή της και μυώντας τον στον μαγικό κόσμο της κλασικής μουσικής, που δεν αφορά λίγους, ούτε ξεχωρίζει πλούσιους και φτωχούς, αλλά μπορούν να τη «γευτούν» όλοι και παντού.
Προσθέτει λοιπόν καταρχήν μία ακόμη ημέρα στην ατζέντα των μουσικόφιλων της πόλης και πολύ σύντομα προσθέτει, στο πλαίσιο των δράσεων «Η ΚΟΘ στη γειτονιά σας», και χώρους, όχι απαραίτητα τους συνηθισμένους, ώστε η μουσική της να φτάσει εκεί που πιθανόν δεν είχε ακουστεί ποτέ στο παρελθόν.
Επιπλέον η επιλογή μίας ημέρας κατά την οποία τα καταστήματα είναι κλειστά τις απογευματινές ώρες, δίνει τη δυνατότητα να έρθουν κοντά στην Ορχήστρα και όσοι δεν μπορούσαν να το κάνουν στο παρελθόν λόγω της εργασίας τους και ικανοποιείται έτσι ένα πάγιο αίτημα πολλών ακροατών. 

Πηγή tsso.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου