Γνωστε η αγνωστε καλως ηρθες στο πολιτικοκοινωνικοσατιρικο blog μου. Το παρον επειδη δεν ειναι "ιστολογιο ενημερωσης", δεν μπορει με οποιονδηποτε τροπο να θεωρηθει Μ.Μ.Ε.(μπλιαχ), αρα δεν επηρεαζει την κοινη γνωμη. Ειναι ενας τοπος για να εκφραζω αυστηρα προσωπικες ιδεες και αποψεις και δεν αναρτωνται θεματα που ερχονται σε αντιθεση μ'αυτες ή μου ειναι παντελως αδιαφορα. Τα γεγονοτα παρουσιαζονται “φιλτραρισμενα” και “μονοπλευρα” ετσι οπως εγω τα αντιλαμβανομαι μεσα απο τη δικη μου οπτικη γωνια και σε καμια περιπτωση δεν θα πρεπει να θεωρουνται "δεδομενα" ....

(ανεπιθυμητοι οι ηλιθιοι..)

νικος παπανικολαου

Σάββατο, 24 Μαρτίου 2012

επετειακοΣτα γελοία πεπραγμένα των ημερών από γελοίους ηγετίσκους που νομίζουν ότι με κάγκελα και ματατζήδες θα φιμώσουν την αγανάκτηση ενός ολόκληρου λαού, έρχεται από το παρελθόν ένας μεγάλος, πολύ μεγάλος μας ποιητής, ο Ιάκωβος Καμπανέλλης, να απαντήσει με τους στίχους του, τους τότε, στις μικρότητες των «επισήμων» σήμερα.
 


«Κι όπου φοβάται φωνή ν' ακούει απ' το......λαό
σ' έρημο τόπο ζει και βασιλεύει,
κάστρο φυλάει ερημικό, 
έχει το φόβο φυλαχτό
όπου φωνή φοβάται ν' ακούει απ' το λαό».

Καλό θα ήταν να ακούγεται από τα μεγάφωνα όλων των πόλεων κατά την ώρα της παρέλασης, για να θυμηθούμε τον ποιητή και να διαπιστώσουμε πόσο μπροστά ήταν για την εποχή του.
Αναδημοσίευση από Ελληνικό Καφενείο
Του Δημήτρη Κακογιάννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου