Γνωστε η αγνωστε καλως ηρθες στο πολιτικοκοινωνικοσατιρικο blog μου. Το παρον επειδη δεν ειναι "ιστολογιο ενημερωσης", δεν μπορει με οποιονδηποτε τροπο να θεωρηθει Μ.Μ.Ε.(μπλιαχ), αρα δεν επηρεαζει την κοινη γνωμη. Ειναι ενας τοπος για να εκφραζω αυστηρα προσωπικες ιδεες και αποψεις και δεν αναρτωνται θεματα που ερχονται σε αντιθεση μ'αυτες ή μου ειναι παντελως αδιαφορα. Τα γεγονοτα παρουσιαζονται “φιλτραρισμενα” και “μονοπλευρα” ετσι οπως εγω τα αντιλαμβανομαι μεσα απο τη δικη μου οπτικη γωνια και σε καμια περιπτωση δεν θα πρεπει να θεωρουνται "δεδομενα" ....

(ανεπιθυμητοι οι ηλιθιοι..)

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

συναντηση τσιπρα-κουβελη


Ο Φώτης Κουβέλης θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του BriefingNews.
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έλαβε τη διερευνητική εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια και την οποία θα κρατήσει για τρεις μέρες, θα παρουσιάσει την Παρασκευή κυβερνητική πρόταση που θα περιλαμβάνει <><><><> 
τα εξής στοιχεία: την καθιέρωση της απλής αναλογικής, την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, την κατάργηση των βουλευτικών προνομίων και την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος δεν προτίθεται να εξαντλήσει το χρονικό όριο που του δίνει η διερευνητική εντολή.
Επίσης και ο κ. Βενιζέλος φέρεται να αποδέχεται την πρόταση να είναι ο Φώτης Κουβέλης ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας συμφωνώντας απόλυτα με την θέση του ΣΥΡΙΖΑ.
Όλα πάντως πρόκειται να αποφασιστούν στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που θα γίνει το Σάββατο. Ωστόσο δεν εκφράζονται αντιρρήσεις από καμία πλευρά για το πρόσωπο του Φώτη Κουβέλη και από ότι φαίνεται τα σενάρια που διαρρέουν και οι δύο πλευρές θα τεθούν σύντομα στο τραπέζι.

«Ο κ. Τσίπρας έχει τη δυνατότητα, αρκεί να το θέλει, να προχωρήσει σε κυβέρνηση Αριστέρας, με τη στήριξη της ΔΗΜΑΡ και με ευρύτερη κοινοβουλευτική νομιμοποίηση» δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Επανέλαβε τη θέση του «για συγκρότηση κυβέρνησης που θα έχει ευρεία λαϊκή και κοινοβουλευτική νομιμοποίηση και θα ενσωματώνει το σαφές μήνυμα των εκλογών ότι η κοινωνία και η χώρα δεν μπορούν να πορευθούν με την πολιτική που καταδικάστηκε από τους πολίτες». Αναφέρθηκε ακόμη στις θέσεις του για απαγκίστρωση από το μνημόνιο και παραμονή της χώρας στο ευρώ, «αξιοποιώντας και το ευνοϊκότερο τοπίο που διαμορφώνεται».
Ο κ. Κουβέλης επισήμανε πως κάλεσε τον κ. Τσίπρα να διαχειριστεί τη διερευνητική εντολή «στο όνομα της κοινωνίας που ζητάει λύση» ενώ καταλήγοντας σημείωσε πως η ΔΗΜΑΡ συμβάλλει «έτσι ώστε να υπάρξει κυβέρνηση και να μην οδηγηθεί η χώρα σε νέες εκλογές».
Πηγή BriefingNews & naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου