Γνωστε η αγνωστε καλως ηρθες στο πολιτικοκοινωνικοσατιρικο blog μου. Το παρον επειδη δεν ειναι "ιστολογιο ενημερωσης", δεν μπορει με οποιονδηποτε τροπο να θεωρηθει Μ.Μ.Ε.(μπλιαχ), αρα δεν επηρεαζει την κοινη γνωμη. Ειναι ενας τοπος για να εκφραζω αυστηρα προσωπικες ιδεες και αποψεις και δεν αναρτωνται θεματα που ερχονται σε αντιθεση μ'αυτες ή μου ειναι παντελως αδιαφορα. Τα γεγονοτα παρουσιαζονται “φιλτραρισμενα” και “μονοπλευρα” ετσι οπως εγω τα αντιλαμβανομαι μεσα απο τη δικη μου οπτικη γωνια και σε καμια περιπτωση δεν θα πρεπει να θεωρουνται "δεδομενα" ....

(ανεπιθυμητοι οι ηλιθιοι..)

νικος παπανικολαου

Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012

τραγικη εικονα της θεσσαλονικης περιγραφει το επαγγελματικο επιμελητηριο


Μια εικόνα που δεν τιμά τη Θεσσαλονίκη, περιγράφει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο. Σε σύσκεψη φορέων του τουρισμού, περιγράφηκε μια εικόνα με περιπλανώμενες πόρνες στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς, με χώρους επίσκεψης χωρίς τουαλέτες, με πεζοδρόμια γεμάτα επαίτες και με μετανάστες λιανοπωλητές
Το ΕΕΘ έθεσε υπόψη του δήμου και των αστυνομικών αρχών τα προβλήματα που έχουν εντοπίσει οι τουριστικοί πράκτορες – μέλη του Επιμελητηρίου και συνδέονται με την παρουσία των τουριστών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ως κυριότερα τέθηκαν τα εξής: <><><><>


  1. Η καθαριότητα της πόλης που είναι τραγική γενικά και ειδικότερα στους χώρους που επισκέπτονται οι τουρίστες. Στην οδό Αριστοτέλους τα πράγματα είναι χειρότερα με οργανικά απόβλητα ακόμη και μέσα στα πάρκα. 
  2. Η έλλειψη δημοσίων χώρων υγιεινής ,τουαλετών (wc). Όπου αυτοί υπάρχουν, δυστυχώς, λειτουργούν ελάχιστες ώρες και η καθαριότητα είναι ανύπαρκτη.
  3. Τον ανεξέλεγκτο αριθμό επαιτών, κυρίως ROM από την γειτονική Βουλγαρία στην οδό Αριστοτέλους και στο πάρκο της αρχαίας Αγοράς. Τελευταία έχει παρατηρηθεί και το φαινόμενο του παράνομου αγοραίου έρωτα.
  4. Το παραεμπόριο που δημιουργεί  μαζί με τους επαίτες τριτοκοσμικές εικόνες και μαστίζει στην κυριολεξία τα νόμιμα καταστήματα.
  5. Την άθλια εικόνα του άξονα της οδού Αριστοτέλους με παράνομα σταθμευμένα οχήματα στον πεζόδρομο ιδιαιτέρα μπροστά από το αστυνομικό Τμήμα λευκού Πύργου. Αρκετές φορές σταθμεύουν και οχήματα της Δημοτικής Αστυνομίας.
  6. Τη δράση πορτοφολάδων που δυσφημούν την πόλη μας και απωθούν τους τουρίστες.

Την περασμένη Δευτέρα, το ΕΕΘ συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη για το συγκεκριμένο θέμα υπό την προεδρεία του κ. Μιχάλη Ζορπίδη και  με τη συμμετοχή των αντιδημάρχων καθαριότητας Θανάση Παππά και κοινωνικής πολιτικής και δημοτικής αστυνομίας Καλυψώ Γούλα, του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Κωστή Χαντζαρίδη, του προέδρου της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων  Μακεδονίας Θράκης Παντελή Φιλιππίδη, καθώς και εκπροσώπων του Αντιπεριφερειάρχη, των αστυνομικών αρχών, της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού,  και του Οργανισμού Μάρκετινγκ και Τουριστικής Προβολής Θεσσαλονίκης. Επίσης συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες του δήμου, μέλη της διοίκησης του ΕΕΘ και εκπρόσωποι των τουριστικών πρακτόρων. 

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα προβλήματα της πόλης –κυρίως η ευταξία και η καθαριότητα-  και εξετάστηκαν άμεσοι πρακτικοί τρόποι, ώστε η εικόνα του κέντρου να βελτιωθεί από την 1η Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία θα ξεκινήσει από το ΕΕΘ το πρόγραμμα «Επισκεφθείτε τη Θεσσαλονίκη» και θα ενισχυθεί η έλευση ξένων τουριστών.   
Πηγή salonicanews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου