Γνωστε η αγνωστε καλως ηρθες στο πολιτικοκοινωνικοσατιρικο blog μου. Το παρον επειδη δεν ειναι "ιστολογιο ενημερωσης", δεν μπορει με οποιονδηποτε τροπο να θεωρηθει Μ.Μ.Ε.(μπλιαχ), αρα δεν επηρεαζει την κοινη γνωμη. Ειναι ενας τοπος για να εκφραζω αυστηρα προσωπικες ιδεες και αποψεις και δεν αναρτωνται θεματα που ερχονται σε αντιθεση μ'αυτες ή μου ειναι παντελως αδιαφορα. Τα γεγονοτα παρουσιαζονται “φιλτραρισμενα” και “μονοπλευρα” ετσι οπως εγω τα αντιλαμβανομαι μεσα απο τη δικη μου οπτικη γωνια και σε καμια περιπτωση δεν θα πρεπει να θεωρουνται "δεδομενα" ....

(ανεπιθυμητοι οι ηλιθιοι..)

νικος παπανικολαου

Σάββατο, 26 Μαΐου 2012

λογια που "καινε" απο τον γερμανο νομπελιστα γκιντερ γκρας


Ο Γερμανός νομπελίστας ασκεί δριμεία κριτική για τη στάση της Ευρώπης έναντι της Ελλάδας. Με ποίημα του που φέρει τον τίτλο "Η ντροπή της Ευρώπης" και δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της εφημερίδας του Μονάχου Sueddeutsche Zeitung ο Γερμανός διανοούμενος στηλιτεύει τη διαπόμπευση της Ελλάδας από τους ισχυρούς της Ευρώπης .Η ποιητική παρέμβαση <><><><>
του Γκίντερ Γκρας αναμένεται να προκαλέσει αίσθηση τόσο στη Γερμανία όσο και στις άλλες χώρες της Ευρώπης, καθώς προειδοποιεί πως η γηραιά ήπειρος κινδυνεύει να πεθάνει χωρίς ψυχή!
"Εσύ η Ευρώπη, θα πεθάνεις χωρίς ψυχή, χωρίς τη χώρα που σε δημιούργησε", σημειώνει, αναφερόμενος στην απομόνωση και στην ταπείνωση που υφίσταται η Ελλάδα.
"Καρφωμένη γυμνή στον πάσσαλο, γιατί είναι πνιγμένη στα χρέη, μια χώρα υποφέρει», αποδίδοντας τη δαιμονοποίηση και την τιμωρία της στη σθεναρή στάση που τήρησε έναντι των αδηφάγων αγορών!
"Απομακρύνεσαι από τη χώρα, που ήταν το λίκνο σου, και είναι κοντά στο χάος, γιατί δεν συμμορφώθηκε με τις αγορές", τονίζει
Ο Γκρας διαμαρτύρεται επειδή η Ελλάδα "ως χρεοφειλέτης δακτυλοδείχνεται γυμνή", μια "χώρα καταδικασμένη στη φτώχεια", "στο χάος κοντά, επειδή στις αγορές δεν ανταποκρίνεται". Η Ελλάδα "είναι χώρα χωρίς δικαιώματα, που η δικαιούχα εξουσία της σφίγγει το λουρί όλο και περισσότερο".
"Αυτό που αναζήτησες με την ψυχή, που πίστεψες πως βρέθηκε, βγαίνει ασήμαντο τώρα, εκτιμάται λιγότερο κι από τα παλιοσίδερα".
Απευθυνόμενος στους Γερμανούς συμπατριώτες του ο Γκίντερ Γκρας τους υπενθυμίζει τον ρόλο της Γερμανίας ως κατοχικής δύναμης στην Ελλάδα κατά την περίοδο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου: "Αυτοί που έπληξαν με την βία των όπλων την ευλογημένη με νήσους χώρα, φέραν μαζί με τη στολή τον Χέλντερλιν στο σάκο". Και σαν μια άλλη Κασσάνδρα, που όπως είναι γνωστό οι προφητείες της έβγαιναν πάντα αληθινές, ο Γκρας προειδοποιεί: “Ανούσια θα μαραζώσεις χωρίς τη χώρα, της οποίας το πνεύμα εσένα, Ευρώπη, επινόησε.”

Πηγή: Deutsche welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου