Γνωστε η αγνωστε καλως ηρθες στο πολιτικοκοινωνικοσατιρικο blog μου. Το παρον επειδη δεν ειναι "ιστολογιο ενημερωσης", δεν μπορει με οποιονδηποτε τροπο να θεωρηθει Μ.Μ.Ε.(μπλιαχ), αρα δεν επηρεαζει την κοινη γνωμη. Ειναι ενας τοπος για να εκφραζω αυστηρα προσωπικες ιδεες και αποψεις και δεν αναρτωνται θεματα που ερχονται σε αντιθεση μ'αυτες ή μου ειναι παντελως αδιαφορα. Τα γεγονοτα παρουσιαζονται “φιλτραρισμενα” και “μονοπλευρα” ετσι οπως εγω τα αντιλαμβανομαι μεσα απο τη δικη μου οπτικη γωνια και σε καμια περιπτωση δεν θα πρεπει να θεωρουνται "δεδομενα" ....

(ανεπιθυμητοι οι ηλιθιοι..)

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

μια κυριακη στο δασος

Όσα πρέπει να ξέρετε πριν ανεβείτε στο Δάσος την Κυριακή!

1) Ο καλύτερος τρόπος για να φτάσετε στο Ζωολογικό κήπο και την Ατλαντίδα είναι το λεωφορείο 24 του ΟΑΣΘ που τερματίζει εκεί, τα πόδια σας ή το ποδήλατο. Σε κάθε άλλη περίπτωση, >>>>>
αν αποφασίσετε να πάρετε το αυτοκίνητο σας, τα πάρκινγκ πλησίον του Θεάτρου Δάσους θα σας εξυπηρετήσουν σε συνεννόηση με τους εθελοντές του Θεσσαλονίκη Αλλιώς.
2) Για να φτάσετε στο Καρά-Τεπέ (Μαύρος Λόφος), παίρνετε το δρόμο είτε από την περιφερειακή είτε από το Γεντί Κουλέ για το Φιλίππειο. Λίγο πριν το Φιλίππειο, αριστερά, η μικρή ανηφόρα οδηγεί στο λόφο. Παρκάρετε στο ξενοδοχείο ή στην ανηφοριά. Για όσους δεν έχουν αυτοκίνητα εξασφαλίσαμε με τη συνεργασία των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη δωρεάν λεωφορεία που θα σας μεταφέρουν εκεί ανά μισή ώρα. Τα δρομολόγια που ξεκινούν από την Κάμαρα έχουν ως έξης: Καμάρα (Ιασωνίδου)-Καράτεπε 14:00, 14:30, 15:00, 15:30, 16:00, 16:30 και αντίστοιχα οι επιστροφές με μισή ώρα διαφορά, δηλαδή 14:30, 15:00, 15:30, 16:00 και οι τελευταίες 16:30 και 17:45.
3) Έλατε στο Δάσος φορώντας χαμηλά παπούτσια, καπελάκι, αντικουνουπικό και ένδυμα περιπάτου. Οι μικρές ή μεγάλες διαδρομές στα σημεία των δράσεων απαιτούν τα απαραίτητα ενδύματα και μόνο αυτά.
4) Φέρτε μαζί σας νερό. Πολλές από τις δραστηριότητες που θα γίνουν είναι έντονες. Ειδικά για τα παιδιά.
5) Επειδή οι χώροι αναψυχής δεν διαθέτουν αρκετά παγκάκια για όλους και το πικ-νικ γίνεται συνήθως στο χώμα, φέρτε μαζί σας στρωματάκια, κουβέρτες ή στρωσίδια για να ξαποσταίνετε. Αλλά και μπάλες για τα παιδιά σας καθώς υπάρχει και γηπεδάκι! 
6) Τα φαγητά για το πικ-νικ είναι δική σας υπόθεση. Ένα κέρασμα από μας, κυρίως για τα παιδιά θα είναι στη διάθεση σας. Έχετε στο νου σας όμως ότι στο δάσος δεν υπάρχουν καντίνες ή χώροι εστίασης, άρα προμηθευτείτε εγκαίρως όσα τρόφιμα χρειάζεστε.
7) Στην αρχή των δράσεων θα καθαρίσουμε με δικά μας μέσα (σακούλες και γάντια προσφορά της εταιρίας Champion) και τη δική σας βοήθεια τους χώρους. Ας φροντίσουμε στο τέλος να παραδώσουμε το Δάσος στην ίδια καθαρή κατάσταση, μαζεύοντας προσεκτικά όλα τα σκουπίδια που θα δημιουργήσουμε.
8) Ας σεβαστούμε τους κανόνες του Δάσους. Τη χλωρίδα και την πανίδα του, την αρμονία της φύσης. Ας λειτουργήσουμε πολιτισμένα εντός του.
9) Στο Δάσος θα υπάρχει ενημερωτικό υλικό για την ιστορία του, τη χλωρίδα και την πανίδα του αλλά και χάρτες. Εδώ υπάρχει συνοπτικά το πρόγραμμα για να το τυπώσετε και να παρακολουθήσετε πιο άνετα τις δράσεις. 
10) Σε καμία περίπτωση μην ανάψετε σπίρτο, τσιγάρο ή φωτιά. Την Κυριακή η μετεωρολογική δίνει εξαιρετικά καλό καιρό και ο κίνδυνος πυρκαγιάς θα είναι υπαρκτός. 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΑΛΛΙΩΣ (7/10/2012)
Α’μέρος: ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ 10:00-14:00
10:00-11:00 Καθαρισμός της περιοχής 
11:00-13:00 Ζωολογικός κήπος: Παιχνίδι θησαυρού από το Kids in Action
Πάρκο Ατλαντίδας
11:00-12.00 Περιβαλλοντικά παιχνίδια από την αντιδημαρχία περιβάλλοντος
12.00-14.30  Πικ-νικ και συναυλία με τους Κου Κλουξ Σαξ
1) 12.00-13.30 Παράλληλες δραστηριότητες για παιδιά και ενήλικους:
-Παλιά παιχνίδια (τζαμί, κλέφτες αστυνόμοι κ.λπ.)
-Παραμύθια του δάσους από την Ανθή Θάνου και τον Παναγιώτη Κουλέλη.
-Αναπαράσταση σωστής χρήσης mountain bikeαπό το actionbike club
-Σεμινάριο ’’φύτεψε το δικό σου δέντρο’’ από την Αιμιλία Ροδοπούλου
-Μαθήματα ακροβατικής από την ομάδα Αcrobuzz για παιδιά και ενήλικες
-Παιχνίδια στη φύση από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού
-Εκπαιδευτικά παιχνίδια από την Πανελλήνια Ένωση εκπαιδευτικών για    
περιβαλλοντική εκπαίδευση
-Χώρος αναψυχής για μικρούς και μεγάλους με αιώρες
-H ΕΛΙΞ και 30 νέοι από όλη την Ευρώπη βοηθούν μικρούς και μεγάλους να εξοικειωθούν με την τέχνη της landart με υλικά που θα βρουν στο δάσος
2)14.00-14.30: Η  Πυροσβεστική Υπηρεσία σε μια επί τόπου ενημέρωση για την κατάσταση του δάσους σήμερα, μετά τις φωτιές και ένα μάθημα για το πως δίνεται η μάχη με τις φλόγες.
                             Β’ μέρος: περίπατοι στην περιοχή Καρα Τε Πε- Μπαρμπαγιώργη
14.00- 15.00 1ος περίπατος
15.30-16.30 2ος περίπατος 
                                                               
Γ’ μέρος: ΚΑΡΑ ΤΕ ΠΕ 14.00-18.00
14:00-15:00  Καθαρισμός της περιοχής
14:30-17:00  Ενημερώσεις και έκθεση για τα περιαστικά δάση του κόσμου και για τη φύση της Ελλάδας. Πρωτοβουλίες σε πόλεις του κόσμου σχετικά με τα urban forests. Μια μελέτη των αρχιτεκτόνων Ηρώ Κουτσιούμπα και Νατάσα Ιωαννίδη.
-Ενημέρωση και δράσεις για παιδιά από τον Αρκτούρο.
-Ενημέρωση και δράση από τη "Δράση για την άγρια ζωή". Εκπαιδευτικά παιχνίδια και απελευθέρωση 3 πουλιών (2 κουρούνες και 1 περιστέρι) που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο στάδιο της επανένταξης.
-16:30—18:00 Παράλληλες δραστηριότητες
-Αφήγηση από το Θωμά Κοροβίνη αποσπασμάτων από το βιβλίο του ο Γύρος του Θανάτου,με τη ζωή του φερόμενου ως δράκου του Σέιχ Σου, Αριστείδη Παγκρατίδη
-Αφήγηση παραμυθιών από το actionart. Δύο αφηγήσεις για παιδιά δημοτικού.
-Παιδικές χειροτεχνίες εμπνευσμένες από τη ζωή του δάσος από τον παιδικό σταθμό coperti
-Δεντροφύτευση αρωματικών φυτών στα παρτέρια
17:30-18:00 Συναυλία με τους Σαξ Νουβό

Πηγή parallaxi


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου